Milyen távolról nézzük?Van, akinek már konkrét elképzelése alakult ki álmai televíziójáról. Viszont még többen vannak azok, akik tanácstalanul vágnak bele a TV-keresésbe, pedig a két csoportba tartozóknak egy és ugyanaz a célja: a tökéletes készülék megtalálása. Az előbbi csoport tagjainak az AV Planet webáruházát ajánljuk figyelmébe (a televíziókat megtalálod itt), az utóbbiba tartozóknak pedig segítséget nyújtunk ahhoz, hogy megtalálják a számukra legideálisabb tévét.


Méret

Minél nagyobb a képernyő, annál jobb – gondolják sokan. Azonban ez a megállapítás a méretről nem minden esetben igaz. Mekkora a szoba, ahol el fogod helyezni? Ha akkora TV-t választasz, hogy eltakarja az ablakot, vagy belóg az ajtóba, akkor nem jó méretre tetted le a voksod. Fontosabb, hogy tudj szellőztetni és balesetmentesen közlekedni, mint hogy óriási televíziód legyen.

Nem csak praktikussági, hanem élvezeti szempontokat is érdemes figyelembe venned. Ugyanis, ha ideális távolságról nézed a megfelelő méretű készüléket, akkor sokkal kellemesebb élményben lesz részed, mint egy rosszul kiválasztott TV esetén. Ha kis szobába (pl.: hálószoba) fogod behelyezni és legfeljebb 1,5 m távolságról fogod nézni, akkor kb.: 80 cm átmérőjű TV-t válassz, mint például a LG 32LJ510B HD Ready LED Televízió 32" (82 cm) televízió. Amennyiben nagyobb szobába (pl.: nappali) tervezed rakni és 1,5-3 m távolságból fogod nézni, akkor 100-150 cm képátlójú készülékre van szükséged, mint például az LG 60UJ6517 UHD-4K Smart wifi LED Televízió 60" (152 cm).


Felbontás

TV felbontásA képernyő felbontása arra utal, hogy hány millió képpontot tartalmaz a képernyő. Ez alapján megkülönböztetjük a HD-ready, full-HD, ultra-HD avagy 4K televíziókat – minél magasabb a pixelek száma, annál részletgazdagabb a megjelenített kép.

A nappalidba inkább full-HD vagy ultra-HD TV-t válassz, mivel a filmek és tévéműsorok többsége ilyen minőségben lesz elérhető. Egy ultra-HD készüléken még egy full-HD filmet is bármikor megnézhetsz, és az elképesztően éles látványvilág kiemelkedő élményt fog nyújtani. 4K felbontású televízió kínálatunk >>


Képfrissítési frekvencia

UE55K5102A frissítési frekvencia azt jelenti, hogy a képernyő hányszor vált képet egy másodperc alatt. Minél magasabb ez az érték, annál kevésbé lesz elmosódott a kép a gyors jelenetek alatt. Ennek a képjavító algoritmusnak köszönhetően maximálisan fogod élvezni az izgalmas akciófilmeket és a különböző sporteseményeket, mérkőzéseket is.

A 60 Hz-s frekvencia nem minősül magasnak, de a 240 Hz már annál inkább. Szereted, ha az akciófilmek autós üldözős jelenetei nem homályosak, hanem tökéletesen tisztán nyomon követhetőek? Akkor válassz magas frissítési frekvenciával rendelkező készüléket, mint például a Samsung UE55MU6172 UHD-4K Smart Wifi LED televízió!


A kijelző típusa

A régi televíziók LCD kijelzővel működtek, azonban ma már felváltotta ezt a technológiát a LED és az OLED. A LED TV jobb képminőséget biztosít és kevesebb energiát használ, mint az LCD TV. Az OLED, avagy Organic LED kijelző még ennél is fejlettebb: elképesztő kontrasztot és színhűséget ad, vékony és mindemellett még energiatakarékosabb, mint a LED TV.

Jelenleg a LED kijelzővel rendelkező készülékek a legelterjedtebbek a világon. Az OLED TV-k egyelőre csak nehezen beszerezhetőek, ugyanis kevés gyártó forgalmazza. Az OLED prémium kategóriás televíziónak számít, ennek megfelelően az ára is magasabb. OLED televízió kínálatunk >>


Okos vagy hagyományos legyen?

Smart TVGondold végig, mi mindenre használnád szívesen a televíziót! Amennyiben csak filmnézés és „kapcsolgatás” szerepel a tervek között, akkor hagyományos TV is megfelel. Ugyanakkor az okostévék ennél jóval több szolgáltatást nyújtanak: például videókat és NetFlix sorozatokat tudsz nézni, emaileket és híreket tudsz olvasni, rá tudsz pillantani a Facebook profilodra, elindíthatsz egy játékot… Ha bármelyik lehetőség beindította a fantáziád, akkor érdemes beruháznod egy okostévébe. Smart televízió kínálatunk >>

Végiggondoltad, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie az ideális tévédnek? Akkor nézz körül az AV Planet webáruházában és válassz még ma!