KertA kellemes tavaszi idő beköszöntével sokan döntenek úgy, hogy szabadidejüket kertészkedéssel töltik. Gyönyörű, rendezett, színes virágokban pompázó kertről álmodnak – és ez valósággá is válhat számukra. Álmuk megvalósításához elhivatottságra, egy kis gyakorlásra, egy kertre, és megfelelő kerti eszközökre van szükségük.

Az egyik leggyakoribb kerti munka a fűnyírás, melyet áprilisban célszerű először elvégezni az évben. A télen bekövetkezett károsodások miatt szükség van a gyep megújítására: a hó, az el nem takarított növényi maradványok, valamint egyéb tényezők is károsítják a füvet. A szép kert elengedhetetlen része az ápolt, egyenletes pázsit, ezért amint lehet, figyelmet kell fordítani rá.

Bosch Rotak 40 1700WA jó idő beköszöntével tökéletes lehetőség adódik a pázsit gondozására, melyre a Bosch Rotak 40 1700W elektromos fűnyíró kiválóan alkalmas. Használatával precíz és kényelmes fűnyírás végezhető, mivel a gyűjtőkosara 50 literes, így a munkát kevesebbszer kell a kiürítés miatt megszakítani

A nagyobb kertekben gyümölcsfák is sorakozhatnak, melyek ragyogóan emelik az otthon fényét. Fontos, hogy a fák gondozására is időben, még tavasszal sor kerüljön. Ha elhanyagolják őket, akkor fokozatosan tönkremennek, egy idő után gyümölcsük élvezhetetlenné válik, és a fák idejekorán kipusztulnak.

Táplálással, metszéssel, valamint növényvédő szerek körültekintő alkalmazásával megelőzhetőek az imént említett problémák. A metszés azért különösen fontos, mert így a fa gyümölcstermő képessége tovább megmarad, és a gyümölcsöktől roskadozó fák igazi díszei a kertnek.

Gardena Comfort metszoolloGardena Comfort vágóüllős metszőollóval metsszük ki azokat a gallyakat, amelyek túlságosan sűrűn helyezkednek el. Érdemes utánanézni, hogy az egyes gyümölcsfatípusok milyen mértékű metszést igényelnek, ugyanis az egyes típusok között különbségek lehetnek.


Gardena Comfort sövénynyíróAkik kertjét szép magas sövények is díszítik, tudják, hogy annak ápolásához nem elegendő egy metszőolló. Ahhoz, hogy hatékonyan lehessen gondozni a sövényt, Gardena Comfort sövénynyíró olló használatára van szükség.

A beépített teleszkópos alumíniumkarok segítségével a kifejezetten magas részek is könnyen elérhetővé válnak. Ha vastagabb ágak akadályozzák a gyors munkavégzést, akkor csak a beépített ágvágót kell használatba venni, és máris időt sikerült spórolni.


Tovább a kerti és barkács kategóriára