Meliconi EcobinA környezetszennyezés napjaink egyik leglátványosabb problémája. Mindannyian találkoztunk már az interneten kőolajban szenvedő tengeri madarak képeivel, vagy az olvadó jégsapkák miatt élőhelyüket elhagyni kényszerülő jegesmedvék videóival.

E globális és folyamatos pusztulás ellen összefogva, kis odafigyeléssel képesek vagyunk tenni. A szelektív hulladék gyűjtés igaz már-már napi rutinunk része, de még mindig szükség van praktikus megoldásokra. Hogy elkülöníthessék a hulladékot, sokan több szemetes vödröt állítanak csatasorba.

Ez a módszer igencsak helyigényes, de erre is van megoldás: a Meliconi Ecobin 50 literes két részes szelektív szemetes, mely dizájnos megjelenésével könnyedén illeszkedik a konyha, vagy kamra stílusához.

Az üres PET palackok rengeteg helyet foglalnak és instabil szerkezetük miatt folyamatosan felborulnak, elgurulnak. A szelektív szemetesbe összegyúrt állapotban tesszük, de ez sokszor nehézkes.

Te is találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy az összetekert palack kirúgja magát?

Meliconi palackprésEz az anyag sajátossága, hiszen strukturális szerkezetének megbontása után ruganyossága miatt igyekszik visszanyerni eredeti formáját. A Meliconi műanyag palackprés működés és használata kifejezetten egyszerű.

A kiürült flakonról csavard le a kupakját, majd minimálisan vízszintesen összenyomva helyezd a préselő fekete „dokkjába”. Húzd rá a kék fedőt és testsúlyunkat felhasználva nyomd össze. Fontos, hogy mielőtt kiveszed az összezsugorított hulladékot, csavard vissza a kupakját. Így megtartja új formáját. A palackpréssel üdítős és sörös dobozok is hasonló módszerrel összepréselhetők.

Magyarországon 2000 óta kötelező minden háztartási gépen megjelölni, hogy a berendezés milyen energia osztályban van. Mivel a környezetvédelem napról napra fontosabbá válik a gyártóknál is, így a legtakarékosabb „A” jelű készülékeknél bevezették az „A+”, illetve az „A++” jelöléseket is.

Whirlpool BSNF 8152 OX

Az elmúlt 17 év során az energiaosztályok besorolása elavult, hiszen ma már egyre kevesebb olyan háztartási gép van forgalomban ami „B”, vagy „C” jelölésű, sőt. Az „A” jelzéssel ellátott termékek is egyre kevesebb számban kaphatóak.

Ebből kifolyólag rövid időn belül felülvizsgálhatják az energiafogyasztási táblázatot, így az ideiglenes plusz jelzések eltűnhetnek. Legyél környezet tudatos! Válassz Whirlpool BSNF 8452 OX szabadon álló, alulfagyasztós hűtőszekrényt. Addig is környezetvédelmi megfontolás miatt válassz olyan konyhagépet, mely „A++” besorolást kapott.