Viták sora folyik a mikró előnyeiről és hátrányairól, de egy biztos: hiánya nagyon megnehezítené a hétköznapjainkat. Tévedsz azonban, ha azt gondolod, hogy a mikrohullámú sütőd csak az ételed melegítésére szolgálhat. Levelünkben rengeteg csodás tippet és receptet gyűjtöttünk össze neked, melyek mind azt bizonyítják, hogy a mikró a leghasznosabb dolog a konyhádban.

  1. Fertőtlenítés: A mikrohullámok a szivacsban lévő baktériumok 99,9%-át elpusztítják. Ehhez nem kell mást tenned, mint megtöltened egy edényt vízzel, belehelyezni a szivacsot és betenni 60 másodpercre.

  2. Sterilizáló hatását máshol is alkalmazhatod. Laura Pottorff, a Coloradói Egyetem kertésze például azzal “növeszti” a növényeit, hogy a talajt, melybe ülteti őket 90 másodpercig sterilizálja a mikróban, így megszabadítja a káros anyagoktól a majdani növényt.

  3. Bye bye fül- és végtagfájdalom: Tölts meg egy zoknit rizzsel, csomózd be a végét és tedd be melegíteni. Kész is a meleg borogatásod, melyet a fájdalom helyétől függően hasra, végtagra, vagy akár a füledre is tehetsz. A fájdalomcsillapítás garantált!

  4. Kukoricafőzés másképp: Tegyél be 1-2 cső kukoricát a mikróba hajastól, levelestől magas hőfokon kb. 6 percre. Kész is a főtt kukorica!

  5. Hasonló módszerrel mogyorót és kókuszt is pörkölhetsz, valamint fűszernövényeket is száríthatsz.

  6. Puhíts! Kemény héjú zöldségek (például sütőtök) pucolása esetén, először mikrózz rá egyet, ezután gyerekjáték lesz a héj eltávolítása. Ugyanígy a több napos kenyeret is megpuhítja, ezt azonban előtte tekerd be egy vizes törlőkendőbe.

Ugye te is egyetértesz velünk abban, hogy a mikrohullámú sütő az egyik legjobb találmány a mai rohanó világunkban? Érdemes tehát korszerű, megbízható eszközt választanod, hiszen nem mindegy mit használsz naponta több alkalommal, a különféle célok elvégzésére. Nézz körül kínálatunkban és válaszd a hozzád és a konyhádba leginkább illő társat!

Mikrohullámú sütő ajánlataink >>