Raklapok

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy a berendezési és dekorációs tárgyaid közel felét el tudod készíteni saját magad, és még különleges alapanyagok sem kellenek hozzá? Nem, nem kell, hogy asztalos múlttal rendelkezz, hogy nagy tapasztalatod legyen a bútorgyártásban, és még sok pénz sem kell hozzá, csak egy két kreatív ötlet, néhány egyszerű alapanyag és a megfelelő eszközök.

„A változatosság gyönyörködtet” –szokás mondani, és igaz ez a lakberendezésre is. Érdemes időszakosan kicsit feldobni környezetünket, évszakhoz illő dekorációt alkalmazni, esetleg átalakítani a különböző szobák elrendezését. A változtatásokkal vidámabbá, különlegesebbé tehetjük napjainkat és könnyebben ráhangolódhatunk a különböző évszakok hangulatára.
Mutatunk néhány lehetséges variációt:

Raklapokból szinte bármilyen vintage stílusú bútorodat el tudod készíteni, a foteloktól kezdve, az ágyon és virágtartón át az asztalig és tovább. A képen látható ülőalkalmatossághoz például nem kell mást tenned, mint fúró segítségével rögzíted a négy egységet, és a hozzád leginkább illő árnyalatú festékkel színezed. Erre jöhet a matrac, a párkák és már kész is a vadiúj kanapéd!

PohártartóPohártartó kicsit másképp. Ilyen falapot nagyon egyszerűen lehet vágni, akár az előbb említett raklapok sima felületéből egy fűrész segítségével. Nem baj, ha kicsit ferde vagy nem teljesen pontos, hiszen ez adja a rusztikus hatását. Esetleg ha túl érdes a felszíne, egy csiszoló segítségével csiszold simára, majd üss szöget bele a képen látható módon, fúrd fel a falra és már tárolhatod is a kedvenc borospoharaidat rajta.