Minden évben, április 22-én ünneplik a Föld napját, melynek alkalmából különböző rendezvényeket szerveznek világszerte. A mozgalom először 1970-ben egy amerikai egyetemista kezdeményezésére indult, Magyarországon pedig 1990 óta tartják számon. A mozgalom célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a természeti környezet megóvásának fontosságára, és ennek érdekében cselekvésre is késztesse az embereket. Ugyanis, ha nem teszünk eleget a fenntarthatóságért, akkor a jövő generációira egy erőforrásokban szűk, szennyezett vizű és levegőjű, hulladékkal teli Földet hagyunk örökségül.

Te is tehetsz annak érdekében, hogy gyermekeidnek, unokáidnak ne egy ilyen világban kelljen felnőniük. Nem feltétlenül fontos azonban a Föld napjának rendezvényein részt venned ahhoz, hogy kifejezd egyetértésed a mozgalom céljaival. Egy kis odafigyeléssel már Te is tehetsz egy keveset a bolygó fenntarthatóságáért. 

Ha nem folytatsz pazarló életmódot, már tettél egy lépést a környezettudatosabb életmód irányába. Többek között már az is számít, ha nem folyatod feleslegesen a vizet, nem hagyod égve a villanyt, nem felejted bekapcsolva az elektronikai eszközöket, valamint szelektíven gyűjtöd a hulladékot.

Meliconi palackprésA műanyag flakonokat és az alumínium dobozokat nem könnyű minél kisebbre kilapítani, pedig a szelektív hulladékgyűjtőkbe ilyen formában célszerű bedobni őket. Éppen ezért válaszd a Meliconi műanyag palackprést, melynek segítségével egyetlen mozdulattal összenyomhatók a PET palackok és az alumínium dobozok, így sokkal kevesebb helyet foglalnak. A palackprés akkor is hasznodra válik, ha nincs lehetőséged szelektíven gyűjteni a hulladékot, mivel az üres PET palackokat és alu-dobozokat visszaválthatod egy közeli hipermarketben. A visszavitt hulladékért fizetnek is Neked, így környezettudatos magatartásoddal egy kis pénzt is kereshetsz.

Más módszerek is léteznek a környezet megóvására vonatkozóan. Sokan úgy igyekeznek fenntarthatósági szempontokat figyelembe venni, hogy energiatakarékos háztartási gépeket vásárolnak.

Bosch SMI24AS00E beépíthető 13 terítékes mosogatógépA Bosch SMI24AS00E mosogatógép azok választása, akik számára fontos az energiatakarékosság. E mosogatógép A++ energiaosztályú besorolást kapott, amely azt mutatja, hogy 40%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint más, A-osztályú termékek. Ennek köszönhetően minden egyes használattal jelentős mennyiségű energiát lehet megspórolni, amit a pénztárcádon is érezni fogsz.

Samsung RB37J5345SS/EF A mosogatógépekhez hasonlóan hűtőszekrények is lehetnek A++ energiaosztályúak. A Samsung RB37J5345SS/EF hűtőszekrény alulfagyasztós, A++ energiaosztályú darabja is ebbe a kategóriába tartozik, vagyis energiatakarékos működési elvének köszönhetően sokat spórolhatnak azok, akik az ilyen besorolású termékeket választják. Emellett óriási belső térrel rendelkezik, így akár egy négytagú család számára is tökéletes. Elegáns kialakításának köszönhetően remekül illik a konyhába, és hangulatossá varázsolja a helységet.