Elengedhetetlen szerszámok a háztartásokba

Az emberek egy szerencsés csoportjában fel sem merül a kérdés, hogyha valami elromlik szerelőt hívjon, bármit megcsinál ő maga az otthonában, sőt, ez a tevékenység még szórakoztatja is. Ezzel szemben, nagyon sokan ennek az ellentétei, akiknek egy szög beverése a falba is kihívást okoz.
Ha az utóbbi csoportba tartozol, nagy valószínűséggel akkor is el fog jönni a pillanat, amikor rájössz, hogy ami elromolhat egy házban, az el is romlik, így muszáj néhány szerszámot itthon tartani.

szerzámok a háztartásban

Mit tartalmazzon a szerszámkészlet?

Egy kezdő szerszámkészletnek mindenképpen tartalmaznia kell a hagyományos kézi szerszámokat, Ezek megvásárlására két lehetőségünk van. Az egyik, hogy magunknak válogatjuk össze a szerszámokat egyesével, vagy a másik, az egyszerűbb és gyorsabb megoldás, ha egy komplett szettet veszünk. Ilyen szerszámkészleteket nagy választékban lehet találni a boltokban. Gondoljuk át, hogy mikre lehet szükségünk a későbbiekben és ez alapján válasszunk néhány darabos vagy akár többszáz darabos szerszámkészletet. Az árak márkáktól és kiszereléstől függően széles palettán mozognak, így biztos megtalálhatjuk a nekünk megfelelőt.

Ajánlott kéziszerszámok alap szerszámkészletbe

Az elektromos szerszámok sok esetben megkönnyíthetik a munkánkat a kéziszerszámokkal szemben. Talán a leggyakrabban használd elektromos szerszámok a fúrógép és az akkus csavarhúzó. Az elektromos szerszámgépek palettája is széles. Találunk otthoni és profi célra tervezett gépeket is. Fontos szempont, amit nem árt figyelembe venni a vásárlásnál otthoni célra tervezett eszközök esetében is, hogy mennyit bír az akkumulátor és mennyi ideig tart feltölteni, ha lemerülne. Sok elektromos szerszámhoz két db akkumulátort ad a gyártó, ez hasznos lehet mert munka közben nem kell várakoznod a töltésre, hogy tovább használhasd.

Ajánlott elektromos szerszámok alap szerszámkészletbe:

  • fúrógép
  • akkumulátoros csavarhúzó
  • dekopírfűrész
  • csavarozógép
  • csiszológép
  • ragasztópisztoly

Fontos a védelem

Nagyon fontos, hogy bármilyen barkácsolásra vagy szerelésre adod a fejed, legyen megfelelő védőfelszerelésed. Ajánlott otthon tartani, és a munkafolyamat jellegétől függően használni is a barkácskesztyűt, védőszemüveget vagy maszkot.

védőszemüveg

A házi barkácsolásban az a legjobb, hogy szinte az összes szakma szerszámaira szükségünk lehet. Villanyszerelő, asztalos, kőműves stb. Valószínűleg, főleg, ha már bele jöttünk barkácsolásba, esetleg meg is szerettük a tevékenységet, sosem fogjuk úgy érezni, hogy a szerszámkészletünk teljes. Érdemes nem elfelejteni, hogy a barácsolás is lehet olyan, mint bármelyik hobbi, minél többet gyakoroljuk, annál jobbá vállunk benne. Nem érdemes feladni, ha az első néhány alkalommal, amikor meg kell szerelnünk valamit és ügyetlenek voltunk.