Hogyan takarítsunk hatékonyan a háziállatok után?

A háztartások nagy részében van valamilyen háziállat, akik sok törődést és odafigyelést igényelnek. A legtöbb helyen kutya vagy macska van, akik rendkívül hálásak a gondoskodásért. A tartásukhoz számos felszerelés is szükséges, hogy a mindennapok gondtalanul teljenek, ilyen lehet például az etető, itató tál vagy egy kényelmes kutyafekhely. Elengedhetetlen felszerelés még a póráz vagy a kutyahám.

fekvő kutya

A kis kedvenceket számos családnál a lakásban tartják, ebben az esetben a helyiségeket szükséges sűrűbben kitakarítanunk, hiszen a szőrzetük folyamatosan hullik. Ha nem végezzük el rendszeresen a takarítást, a szőrük könnyen és mélyen beivódhat a szőnyeg, illetve a kanapé szövetének a belsejébe.

Mit tehetünk, hogy minél kevesebb szőr legyen az otthonunkban?

Törekednünk kell arra, hogy a kutyus minél kisebb mértékben hullajtsa a szőrét, erre ma már rendelkezésre állnak különféle vitaminok, de a minőségi kutyatápok is hozzájárulnak a kutyaszőr épségének a megőrzéséhez, ráadásul még fényessé is teszik bundájukat. Alkalmanként ellátogathatunk a kutyakozmetikushoz is, aki alaposan átkeféli szeretett házi kedvencünk szőrzetét.

Takarítóeszközök tekintetében célszerű beszerezni olyan darabokat, amelyek kifejezetten arra lettek kifejlesztve, hogy ne csak a port és az egyéb szennyeződéseket távolítsák el maradéktalanul, hanem a kisállatok szőrét is összeszedjék. Ma már rengeteg ilyen porszívó közül van módunk választani, a gyártók folyamatosan igyekeznek meglehetősen modern berendezéseket piacra dobni.

Négylábú pajtásunk fekhelyének a tisztításáról se feledkezzünk meg, a kanapéra pedig vehetünk egy takarót, hogy az eb ne közvetlenül az ülőalkalmatosság szövetével érintkezzen.