Milyen ruhaápoló eszközök vannak?

A ruhák nem lesznek hosszú életűek, ha elhanyagoljuk őket, még a drágább darabok is könnyen tönkre mehetnek. A kiváló minőséget a rendszeres ápolással őrizhetjük meg, amit megfelelően kell elvégeznünk.

ruhaápolás

A ruhaápolás egyik legfontosabb kelléke a vasaló, ugyanis a mosások után a ruhák összegyűrődnek és így viselve nem keltünk túl jó benyomást. Gyűrött ruhát ráadásul nem illik különlegesebb alkalmakra sem felvenni, például nem jelenhetünk meg benne egy esküvőn vagy színházban. Vasalni viszont sokan nem szeretnek, mert rengeteg időt visz el, többen vállfára helyezik a nedves ruhát, majd felakasztják és kihúzzák amennyire csak lehet. Ez a módszer segít valamennyit a helyzeten, de korántsem annyit, mint a vasaló.

Egyes ruhaneműkhöz remek megoldást jelenthet a kézi gőzölő is, ilyenek mondjuk azok az ingek, amelyek nehezen viselik, ha nyomás éri őket. A vasalót egészen más erőkifejtéssel használjuk, mint a gőzölőt és a hőleadásuk is teljesen más.

Mosószerekből, fehérítőkből válasszuk a gyengébb hatású, kíméletes típusúakat, így arra is kisebb az esély, hogy például egy vékony anyagú női ruha mosás közben elszakad. A ruhákat száradás után célszerű vállfán tartani a szekrényekben, a nadrágokat pedig gondosan összehajtva tárolni.