Késélező

Termékek szűrése
Ár (-tól):
Ár (-ig):

Fiskars 1000812 Clip-Sharp ollóélező
Ár: 4 690,00 Ft
Raktárról azonnal
Fiskars 1014226 Fenőacél, 20cm
Ár: 4 990,00 Ft
Raktárról azonnal
Fiskars 1019217 Roll-Sharp kerámia késélező
Ár: 6 990,00 Ft
Raktárról azonnal

Kifutott termékek

Fiskars 1023811 Essential Roll-Sharp késélező, fekete
Kifutott, nem rendelhető!

Késélezők

Minden konyha alapvető eszköze a kés és mivel a használata során idővel lekopik, az otthoni késélező nélkülözhetetlenné válik. A késélező rendszeres használata biztosítja, hogy késeink mindig élesek maradjanak és készen álljanak a feladatukra.

A tompa kések veszélyesek, hiszen fokozott erőkifejtést igényel a használatuk, ez pedig növeli a vágási balesetek bekövetkezését. Az éles késekkel könnyebben vághatunk, tehát kevesebb az esélye a csúszásnak vagy a kontrollvesztésnek.

Egy jól megélezett kés nemcsak biztonságosabb, hanem hatékonyabb is. A finomra vágott alapanyagok egyébként is jobban kiemelik az ételek ízeit.

Ma már számos modern késélező beszerezhető, egészen az egyszerű kézi késélezőktől kezdve, az elektromos típusúakig. Az egyszerűbb modellek gyakran karbamid vagy kerámia élezőfelülettel rendelkeznek, míg a drágábbak sokszor gyémántkővel vonják be, a nagyobb kopásállóság érdekében.

A késélezők használata meglepően egyszerű, legyen szó kézi vagy elektromos modellről. A kés pengéjét az élező nyílásába helyezzük, majd óvatosan végighúzzuk rajta. A kézi modellek esetében néhány ismétlés általában elegendő, az elektromos modelleknél pedig a gép elvégzi a munkát.