LEGO Exclusive - Tisztelgés Amelia Earhart elött (40450)
Készlet info
Budapesti üzletünk
Raktárról azonnal
Házhozszállítással:
DPD futárszolgálat
Raktáron, 1-2 munkanap
1 290 Ft
Pick Pack ponton
Szállítási díj:
Raktáron, 1-3 munkanap
1 490 Ft
Foxpost ponton
Szállítási díj:
Raktáron, 1-3 munkanap
1 099 Ft
  • Garancia Élettartam
  • Sku 40450
Ár: 13 950,00 Ft
Áfa: 0 %
Segíthetünk?
Kérdése van a termékkel kapcsolatban, esetleg más hasonló terméket keres?
Termék paraméterek
Játékok
Figurák Száma
1 db
Elemek Száma
203 db
Ajánlott Életkor
8 éves kortól
Termékleírás

Tisztelgés Amelia Earhart előtt

  • Termékkód : 40450
  • Ajánlott korosztály : 8+
  • Elemek száma : 203
  • Figurák száma : 1

A nemzetközi nőnap alkalmából beszélgettünk Mel Caddick LEGO® tervezővel, az új, nagyszerű Tisztelgés Amelia Earhart előtt készlet megálmodóinak egyikével.

Hogyan írnátok le Amelia Earhartot? Mit képvisel ő a szemetekben?
Amelia Earhart egy ikon volt, egy úttörő és szerző.
Ő volt az első nő, aki egyedül átrepülte az Atlanti-óceánt, szóval nem vitás, kalandvágyó volt, és eltökélt – azt gondolom, a története példaértékű lehet mindenki számára, aki követni szeretné saját álmait.
Amelia Earhart megtanította nekünk, hogy a szenvedély, a törekvés és a bátorság nemek felett áll, márpedig ezt kevesen hirdetik, és éppen ezért, azt gondolom, ő a tökéletes ember, akiről megemlékezhetünk a 2021-es nemzetközi nőnap alkalmából.

Mi ihletett benneteket a modell megalkotására?
Lenyűgözött minket Amelia Earhart korszakos teljesítménye – ő volt az első nő, aki egyedül megtette a transzatlanti repülőutat.
Amikor 1932-ben egyedül átszelte az Atlanti-óceánt, egy piros Lockheed 5B Vega repülőgéppel tette. Magától értetődő volt tehát, hogy ez a modell tökéletes szimbóluma lesz az eredménynek, amelyet elért.

Mit üzentek a modellel az embereknek?
Azt remélem, hogy Amelia Earhart személye nemcsak nőket, hanem a világon bárkit arra bátorít és ösztönöz, hogy merjen kíváncsi lenni, amikor a szenvedélyeiről vagy álmairól van szó – főleg akkor, amikor kőbe vésett hagyományok, rendszerek vagy hasonló akadályok állnak az útjába.

A szenvedélyek és az álmok törékenyek, ápolni kell őket, és térre és elszántságra van szükség ahhoz, hogy szárnyra kapjanak – éppen ez az, amit Amelia Earhart tanított nekünk.

Hogyan láttatok neki a modell kidolgozásának?
Szemügyre vettük a piros Lockheed 5B Vega repülőgép tervrajzait, és azokat az elemeket kerestük, amelyek segíthetnek életre kelteni a modellt.

Fontos volt, hogy minél inkább hűek maradjunk az eredeti repülőhöz, hogy meghagyjuk a sárga csíkokat, a díszítéseket és a gép alakját.
Mindenképp szerettük volna, ha Amelia Earhartból is készül minifigura, ezért megalkottunk egy új, exkluzív, kizárólag neki szentelt darabot, amely a készlet részét képezi.

Mit élveztek a legjobban a LEGO Csoporttal való munka során?
Itt dolgozni egy valóra vált gyerekkori álom.
Én 2008 óta vagyok itt, és az utóbbi 10 évben tervezőként különböző termékeket alkottam LEGO-kockák felhasználásával.
Azt imádom az építőkockákban, hogy a lehetőségek száma végtelen, a határ a képzelet. Örülök, hogy számos projektben közreműködhetek, főleg az olyan erős és bátorító történeteket szeretem, amilyen Amelia Earharté is.
Kiváltságos vagyok, amiért olyan termékeket készíthetek, amelyek világszerte inspirálnak gyerekeket és felnőtteket egyaránt.
Milyen projekteken dolgoztatok még? Az egyik legfrissebb termékünk a Charles Dickens-emlékmű és ajándék, amelyhez Veterán jármű jár ajándékba.
Amiért igazán szeretek ezeken a projekteken dolgozni, az az, hogy olyan elképesztően tehetséges és elkötelezett emberekkel dolgozhatok együtt, mint Amelia Earhart is volt.
Annyi ember végez elképesztő munkát nap mint nap, de oly kevés időnk van megállni egy pillanatra, körbenézni és új emberek történeteivel megismerkedni. Ezek a projektek mélyebb üzenetet közvetítenek, és én magam úgy gondolom, hogy óriási értéket hordoznak.