Caffe Vergnano Espresso szemes kávé, 1 kg-os kiszerelésben
Készlet info
Budapesti üzletünk
Raktárról azonnal
Házhozszállítással
1-2 munkanap
Pick Pack ponton
1-2 munkanap
  • Garancia élettartam
Ár: 4 490,00 Ft
Segíthetünk?
Kérdése van a termékkel kapcsolatban, esetleg más hasonló terméket keres?
Termék paraméterek
Kávé- élelmiszer
Típus
Szemes kávé
Kiszerelés
1 kg
Kávétípus
Eszpresszó
Összetétel
20% Arabica és 80% Robusta keveréke
Termékleírás

Tulajdonságok:

Arabica 80%

Ahogyan már a neve is sugallja nagy múltra tekint vissza ez a kávéfajta, amit elsőként egy arab kereskedő vitt magával Etiópiából Jemenbe.

A pörkölés egyedülálló ízvilágot és harmóniát csal elő minden egyes Arabica kávészemből, melynek gyümölcsös illata orrunkat, karamellás utóíze pedig ízlelőbimbóinkat kényezteti.

Bár elterjedt kávéfajtáról van szó termesztése mégis nagy odafigyelést és szakértelmet igényel, hiszen csak 1300 - 2000 m tengerszint közötti magasságban terem meg és bár hozama kisebb, de ezt kárpótolja a zamata.

A kávészemeket 7 - 9 hónapig érlelik, savtartalmuk alacsonyabb, mint a kevésbé nemesebb kávébaboké.

Robusta 20%

Erőteljes és határozott karakterű íz, ez jellemzi a Robusta kávészemeket.

Az utóbbi időkben tévesen becsüljük alá a Robusta jelentőségét, melyért leginkább az tehető felelőssé, hogy az olcsóbb márkák, illetve tömegtermékek előszeretettel használják alapanyagként ezt a bő termésű kávébabot, azonban gondos pörköléssel, valamint Arabica szemekkel keverve, vagy akár magában is egyedülálló ízkavalkádban lesz részünk!

Mi sem nyújt nagyobb megbecsülést a kifinomult kávéfogyasztó társadalom részéről, mint az, hogy a világ legdrágább kávéfajtái között két, Indonéziában termő Robusta fajta is helyet kapott: Kopi Luwak, Civet Coffe. Kalandozzunk el bátran a Robusta eredeti ízeit keresve!

Egy kis érdekesség a Vergnano Espresso szemes kávé világáról

Mindannyiunk számára ismerős az apillanat, amikor úgy érezzük, kimerültek vagyunk és nincs energiánk.

A legjobb módja annak, hogy megtörjükezt a túlmunkából vagy kialvatlanságból eredő hiányt,egy csésze kiváló kávé.

Nem titok, hogy akár csak egy korty megivásával ebbőlaz italból, felerősödnekérzékeinkés az energia visszaáramlik a vénáinkba.

A nagy múltú Vergnano története 1882-ben kezdőtött a torinói hegyek lábánál egy kis fűszerboltban, a Chieri-ben.

Dominic Vergnano-t az üzlet tulajdonosát megbódította a kavé illata és zamata, rajongása pedig egy olyan technológia kifejlesztésébe torkollott, melynek eredménye a Vergnano kávé összetéveszthetetlen ízvilága lett.

A hangsúly az odaadáson és szakértelmen van: a kávét az első 5 - 6 percben nagyon magas hőfokon pörkölik, ezt követően lassan, alacsony hőfokon melegítik tovább.
Dominic Vergnano minden folyamatot személyesen felügyelt.

Ezt a hozzáállást utódai is örökölték, így minden korty kávéban érezni lehet azt a szeretetet, mellyel az készült.