Kotyogós kávéfőző

Termékek szűrése
Ár (-tól):
Ár (-ig):

Tognana Riflex 4 személyes kotyogós presszókávé főző, indukciós...
Ár: 7 790,00 Ft
Raktárról azonnal
Tognana Riflex 6 személyes kotyogós presszókávé főző, indukciós...
Ár: 9 790,00 Ft
Raktárról azonnal

Többféle kotyogós kávéfőző létezik manapság: a klasszikus, indukciós, valamint az elektromos változat. Választás előtt érdemes kicsit tájékozódni, hogy melyik típus való hozzád igazán. A hagyományos működése rendkívül egyszerű: a víztartály felett van egy szűrő, amelybe az őrölt kávé kerül. Tűzhelyre téve az eszközben felforr a víz, és kotyogó hang kíséretében, a kávéőrleményen áthaladva lefő a fekete nedű a külső részbe.

Az indukciós kotyogós kávéfőző elve ugyanúgy működik, mint a klasszikusé, de kizárólag indukciós főzőlapon lehet használni. Értelemszerűen ez fordítva is igaz: a hagyományossal nem lehet főzni indukciós lapon.

Egy elektromos készülék ezzel szemben nem igényel semmilyen tűzhelyet, hiszen gyakorlatilag úgy működik, mint egy vízforraló. Bekapcsolást követően felforrósítja a gép a vizet, majd ugyanaz a folyamat megy végbe, mint az első kettőnél.

Kotyogós kávéfőző ár

A kotyogós kávéfőző ára is attól függ, hogy melyik változatot szeretnéd. A hagyományosak olcsóbbak, illetve ezeknél nagy minőségbeli különbségekről nem lehet beszélni. Az indukciós társa valamivel drágább, míg jellemzően az elektromos eszközök a legdrágábbak. De ezeknek az ára is messze elmarad még az automata gépektől.