Időkapcsoló óra

Termékek szűrése
Ár (-tól):
Ár (-ig):

EMOS P5522 Mechanikus időkapcsoló 1GD/2A IP20
Ár: 2 190,00 Ft
Raktárról azonnal
Home by Somogyi TS MD 5 Kültéri napi kapcsolóóra, 250V, 3680W, ...
Ár: 3 190,00 Ft
Raktárról azonnal
EMOS P5521 Digitális időkapcsoló TS-ED1
Ár: 3 790,00 Ft
Raktárról azonnal
EMOS P5525 TGE-5 Digitális időkapcsoló, kültéri használat, max....
Ár: 5 790,00 Ft
Raktárról azonnal

Kifutott termékek

EMOS P5523 Mechanikus időkapcsoló, IP20
Kifutott, nem rendelhető!

Egy időkapcsoló óra remek szolgálatot tesz a mindennapok során, legyen szó beltéri, vagy kültéri elektromos eszközökről. Akkor érdemes ezeket használni, amikor egy árammal működő készüléket csak meghatározott időszakban szeretnénk szolgálatra bírni. A felhasználási lehetőségek száma szinte végtelen: a segítségükkel megadható például, hogy egy kamaszodó gyermek számára mikor elérhető az internet otthon, vagy az, hogy mikor kapcsoljon be a kerti öntőzőrendszer, de akár komplexebb műveletek elvégzésére is be lehet programozni ezeket a kütyüket.

Alapvetően két fajtája kapható: mechanikus és digitális. Előbbi esetében jellemzően egy forgó gomb segítségével állítható be az időtartam. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy időzítő szerkezetet: a beállított idő alatt az időkapcsoló óra dugalja átengedi az áramot, azaz az áramforrásra csatlakoztatott eszköz megkapja a szükséges energiát. Ha az idő letelt, onnantól nem biztosított az energiaellátás, így a bedugott készülék sem lesz üzemképes. Ezzel a megoldással könnyedén vezérelhetőek azok a háztartási elektronikai készülékek, amelyek nem rendelkeznek saját időzítővel, mégis szeretnénk, ha bizonyos időszakokban üzemelnének. Ilyen lehet egy éjszakai fény működtetése, vagy a korábban említett öntözőrendszer elindítása és leállítása.

A digitális időkapcsoló órák a fentivel ellentétben nem fizikai időzítőket használnak, hanem programozhatóak. Ez azt jelenti, hogy nyomógombok segítségével megadható, hogy az áramot mettől meddig engedje át a dugalj. Kényelmesebb, ám valamivel drágább megoldást biztosítanak a mechanikus változatokkal szemben.

Válassz most időkapcsoló óra kínálatunkból és automatizáld háztartási és ház körüli elektromos berendezéseidet!