EMOS E8835 Meteorológiai állomás, ébresztő funkcióval
Személyes átvétellel:
Budapest Telepes utca 1.-i üzletünk:
Kifutott, nem rendelhető!
Házhozszállítással:
DPD futárszolgálat: 1 590 Ft
Kifutott, nem rendelhető!
GLS futárszolgálat: 1 690 Ft
Kifutott, nem rendelhető!
Csomagponton:
Pick Pack ponton: 1 490 Ft
Kifutott, nem rendelhető!
Foxpost ponton: 1 390 Ft
Kifutott, nem rendelhető!
Garancia
1 év
Sku
E8835
Segíthetünk?
Kérdése van a termékkel kapcsolatban, esetleg más hasonló terméket keres?
Termék paraméterek
Lakás kiegészítők
Típus
Meteorológiai állomás
Kijelző
128 × 80 mm
Időkivetítés
nem
Szundi
Igen
Méretek
Főegység: 22 × 157 × 123 / Érzékelő 30 × 50 × 97 mm
Vásárlói vélemények
Termékleírás

EMOS E8835 vezeték nélküli időjárás-állomás
Mindenképpen érdemes rendszeresen figyelemmel kísérni az aktuális időjárási helyzetet és a jövőbeli kilátásokat. Így sokkal könnyebben eldönthetjük, mit vegyünk fel, megöntözzük-e a kertet, vagy várjunk még egy kicsit, és hogyan töltsük a szabadidőnket. Vannak, akik e téren mindmáig sajgó ízületeikre támaszkodnak (a fájdalom állítólag a közelgő esőt jelzi előre), de okosabb ezt a feladatot az EMOS otthoni időjárás-állomására bízni. Átlátható kijelzőjén leolvasható a pontos idő, a dátum, az aktuális hőmérséklet és a páratartalom (benti és kinti), a légnyomás, a következő 12-24 óra időjárásának előrejelzése, a napkelte és a napnyugta időpontja és még sok minden más. Az éjjeli szekrényre helyezve hasznát vehetjük ismételt ébresztő funkciójának is.

Remek elemző, jó memóriával
Mindig megbízhatóan pontos időt és helyes dátumot mutat. A digitális időjárás-állomás ugyanis saját magát állítja be a sugárzott DCF rádiójel alapján. Ezért nyári időszámításról télire való átálláskor (vagy fordítva), vagy a szökőévekben is nyugodtan alhatunk, nem fenyeget az a veszély, hogy elaludjunk munkanapon. Ami az időjárást illeti, mindig mutatja az aktuális beltéri és kültéri hőmérsékletet és páratartalmat. Ezenkívül az E8835 időjárás-állomás rendszeresen rögzíti mindkét változó szélső értékeit, amit elsősorban a rekordok kedvelői fognak értékelni. Továbbá barométerrel is rendelkezik, amely a légnyomást méri. Az elmúlt 12 óra értékeit az időjárás-állomás egy grafikonon ábrázolja.

Betekintést nyújt a jövőbe is
Különösen a gyerekeknek és az unokáknak fog tetszeni a kijelző tetején, középen látható égbolt változó képe. De ne essünk tévedésbe! A képernyőn megjeleníthető 7 ábra egyike nem aktuális időjárási adatokat mutat, hanem 12–24 órás előrejelzést 15–20 km-es környezetünkben.

Mit jelent a "smiley"?
A nyitott szekrény előtti tétovázással töltött időt segíthet talán lerövidíteni a képernyő jobb felső sarkában található emotikon ("smiley") is. Ez a hőmérséklet és a páratartalom egybevetése alapján az ún. hőérzetet mutatja. A levegő páratartalma ugyanis alapvetően befolyásolja, hogyan érezzük magunkat meleg időben. Magas hőmérsékleten a testünkből távozó víz lassabban párolog el, így testünk nem hűl olyan hatékonyan. Ezért, ha 20 °C feletti hőmérsékleten a páratartalom meghaladja a 60%-ot, az időjárás-állomás szomorú emotikonnal jelzi, hogy jobban tesszük, hogyha ezúttal a bőrszoknya helyett inkább egy szellős nyári ruhát veszünk fel.

Akár 3 érzékelőhöz is kapcsolódhat
Ezt a cseh időjárás-állomást egy E08835 kültéri érzékelővel szállítjuk, amellyel akár 60 m távolságból is képes kommunikálni. A kapcsolat vezeték nélküli, így az ablakpárkány környékét nem csúfítják el a vezetékek. Az érzékelő vízálló, de a tartós esőzést nem bírja. Ezért tető alatt javasolt elhelyezni, lehetőleg a ház északi oldalán. Annak, aki az abszolút tökéletességre áhítozik, lehetősége van még kettőt vásárolni, hogy az időjárás-állomáshoz 3 érzékelőt csatlakoztasson. A mért adatok között a kijelzőn manuálisan is lehet kapcsolgatni, de be lehet állítani az adatok automatikus váltogatását is.

Falra vagy állványra
Az E8835 időjárás-állomás hátulján egy praktikus kihajtható támasztó található, amely lehetővé teszi, hogy olyan helyzetbe állítsuk, amelyben a legjobban láthatjuk az ablakpárkányon, az éjjeliszekrényen, a polcon vagy a nappalink falán. Legalább ilyen jól mutat falra szerelve is csupán 2 kicsi csavarral.

AAA méretű elemekkel
A vezeték nélküli kommunikációt AAA méretű elemek biztosítják – az időjárás-állomás 3 elemmel, az érzékelő 2 elemmel működik. A lehető leghosszabb üzemidő érdekében az LCD-kijelzőnek nem állandó a háttérvilágítása. A SNOOZE/LIGHT gomb megnyomásával 5 másodpercre felkapcsolhatjuk, ami elegendő ahhoz, hogy leolvassuk a legfontosabb adatokat. Az időjárás-állomáshoz és az érzékelőhöz is csak és kizárólag 1,5 V-os egyszer használatos tartós (alkáli) elemeket használjunk! Az újratölthető elemek feszültsége túl alacsony a berendezés megfelelő működéséhez (csupán 1,2 V).

A legfontosabb paraméterek:

AC (hálózati) adapter nem
lehetséges kiegészítő érzékelő használata 3
az érzékelő hatótávolsága akár 60 m
barométer igen
képernyőméret 128 × 80 mm
kivetítés nem

Egyéb paraméterek:

falra függesztés lehetősége igen
vezetékes szonda az érzékelőhöz nem
külső hőmérséklet -20 °C és +60 °C, felbontás 0,1 °C
külső páratartalom nem
időjárás-előrejelzés igen
órák DCF (rádióvezérelt óra)
min. és max. hőmérséklet igen
folyamatos háttérvilágítás nem
holdfázisok igen
dátum igen
nyomás tendencia igen
az állomás tápellátása 3× 1,5 V AAA (nem tartozék)
hőmérő típusa vezeték nélküli
naptár igen
belső hőmérséklet 0 °C és +50 °C, felbontás 0,1 °C
hőmérséklet tendencia igen
LED háttérvilágítás igen
tengerszint feletti magasság beállítása nem
színes kijelző (black mask) háttérvilágítású nem
12/24 időformátum igen
az érzékelő tápellátása 2× 1,5 V AAA (nem tartozék)
ébresztőóra igen, 2×
belső páratartalom 20 % és 95 % RH, felbontás 1 %
hőmérséklet figyelmeztetés nem
időzónák igen
elektronikus felületi háttérvilágítás nem
szundi igen
opció a hőmérséklet mértékegység beállítására: °C/°F °C/°F
jelátviteli frekvencia 433 MHz
a főegység méretei 22 × 157 × 123 mm
érzékelő méretei 30 × 50 × 97 mm

Vásárlói vélemények